Čorba od telećih rebara ili kolenice

06/09/2019
"Bogata teleća čorbica zasićenog ukusa i mirisa koji će vas naterati da se osećate kao kod kuće gde god da je probate "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac sipajte oko 2 l vode, paradajz (rendan, bez ljuspica! ) ili sok od paradajza (ili 1 supenu kašiku paradajz pirea), jednu isečeno teleće meso (od kolenice je najukusnije, posebno kad stavite i kost), šargarepu (prepečenu na ringli), 1 malu glavicu luka (takođe malo prepečenu na ringli i nakon toga oljuštenu-šargarepa i luk se peku zato što daju odličan miris! ), biber, komade lovorovog lista (nemojte preterivati sa njima! ), malo celera (takođe nemojte preterivati), nekoliko suvih vrganja ako imate, so, paškanat, oko jedne kašičice ako je u prahu, krupne iseckan, ako ga seckate, peršun i naravno so.

Poklopice i nakon što se lonac čuje, kuvajte malo više od sat vremena na tihoj vatri. Nakon toga otvorite, nemojte zaboraviti da izvadite luk i da ga bacite, inače će mirisati kao u kaci sa kupusom u martu.

Epa..to je.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar