Način pripreme
U ekspres lonac sipajte oko 2 l vode, paradajz (rendan, bez ljuspica! ) ili sok od paradajza (ili 1 supenu kašiku paradajz pirea), jednu isečeno teleće meso (od kolenice je najukusnije, posebno kad stavite i kost), šargarepu (prepečenu na ringli), 1 malu glavicu luka (takođe malo prepečenu na ringli i nakon toga oljuštenu-šargarepa i luk se peku zato što daju odličan miris! ), biber, komade lovorovog lista (nemojte preterivati sa njima! ), malo celera (takođe nemojte preterivati), nekoliko suvih vrganja ako imate, so, paškanat, oko jedne kašičice ako je u prahu, krupne iseckan, ako ga seckate, peršun i naravno so.
Poklopice i nakon što se lonac čuje, kuvajte malo više od sat vremena na tihoj vatri. Nakon toga otvorite, nemojte zaboraviti da izvadite luk i da ga bacite, inače će mirisati kao u kaci sa kupusom u martu.
Epa..to je.