Punjeni patlidžan sa kinoom

02/11/2019
"Malo neobičniji punjeni patlidžani sa ukusnim i zdravim nadevom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se iseku po dužini na pola. Izdube se, posole i ostave otprilike 30 min. da se iscede.

Kinoa se natapa otprilike 30 min. Opere se i kuva se u odnosu 2:1 (dva dela vode nasuprot jednom delu kinoe). Kada voda počne da ključa, ostavi se tako oko 20 min. na tihoj vatri.

U dubokom tiganju se izdinsta sitno iseckan luk zajedno sa iseckanom zelenom i crvenom paprikom i pečurkama. Začini se sa soli, biberom i majčinom dušicom.

Na kraju se dodaje jedan usitnjen paradajz i prstohvat šećera. U smesu se dodaje i kinoa. Lepo se promeša.

Operu se patlidžani i poređaju se kao čamčići u tepsiju. Pune se smesom. Nakon toga se zapeku oko 30 min. na 180 stepeni u rerni.

Gotovi punjeni patlidžani mogu da se posluže sa parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar