Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Lak kiseo kupus u teglama sa himalajskom solju

Lak kiseo kupus u teglama sa himalajskom solju

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Lak kiseo kupus u teglama sa himalajskom solju8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Evo kako da se ne lišite omiljenog kiselog kupusa na trpezi - sakupite nekoliko tegli i uradite nešto"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 srednje glavice
  • Za slani rastvor
  • himalajska so - fina (2 kašike na litar vode)
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo glavice kupusa. Iskidamo ih na srednje parčiće - pogodne za jedan zalogaj.

Temeljno oprane tegle počinjemo da punimo kupusom do ivice tegle uz blago pritiskanje.

Prelivamo slanim rastvorom do trenutka i kome se prekrije kupus. Zatvaramo zdravo i sigurno poklopce i rastresemo nekoliko puta svaku teglu. Čuvamo na hladnom i tamnom mestu.

Preporučljivo je da se svaki dan rastresu po malo - po jednom dnevno i tako nakon 3 nedelje imate ukusan i krhki kiseo kupus. Bez kuvanja i aspirina.

Nećete morati da pretačete i izbećićete usputni trajni miris.

Mnogo je bolje da se hrana čuva u staklu nego u plastici.

Brz i lagan recept za omiljeni kiseli kupus koji je prisutan na svakoj zimskoj trpezi.

Čudesno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: