Način pripreme
Napravite smesu za puslice, tako što u posudi pomešajte belanca, šećer i vanilu. Stavite posudu na šerpu sa vrelom vodom na vatri i mešajte dok se šećer ne rastipi i dok ne dobijete gust sirup.
Skinite posudu i mikserom mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Sipajte smesu za puslice u špric sa rebrastim nastavkom. Stavite smesu na papir za pečenje u obliku gnezda ili korpice.
Pecite ili tačnije sušite u rerni na 100 stepeni oko 80 minuta. Provedite, ako se puslica odvaja bez problema od papira i ako je dno tvrdo, znači da je gotova.
Napravite krem tako što umutite žumanca sa skrobom. Mleko stavite u šerpu na umernu vatru sa šećerom. Dodajte po malo od ugrejanog mleka u smesu sa žumancima i lepo mešajte. Nakon toga lagano dodajte smesu od žumanaca u vrelo mlekom uz neprestano mešanje.
Mešajte dok se krem ne zguzne. Skinite sa vatre i dodajte vanilu u maslac. Mešajte dok se maslac ne rastopi.
Ostavite krem da se ohladi i napunite otvore puslica.