Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Punjenje teleće ćuftice

Punjenje teleće ćuftice

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5821002k240
Punjenje teleće ćuftice
Fotografije: Ivelina
2 / 3
14/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Teleće ćuftice sa ukusnim nadevom - pogledajte kakvim"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • parmezan - 4 supene kašike (izrendan)
  • peršun - 1 kašičica (sitno iseckan)
  • prezle - 80 g (po mogućstvu sveže)
  • voda - 6 supenih kašika (otprilike)
  • so - po ukusu
  • mocarela - 1 komad (125 g)
  • paradajz sos - 700 ml
  • luk - 1/2 (sitno iseckan)
  • bosiljak - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Punjenje teleće ćuftice predstavlaju veoma ukusan recept za ćufte.

U ovom receptu svaku ćufticu punimo kockicom mocarela, koja se nakon kuvanja u šerpi svakim zalogajem pretvara u vruće zadovoljstvo koje se topi u ustima!

Recept koji će se svima dopasti, i odraslima i deci.

Mocarelu možete zameniti provolone ili skamorca sirom. Pored toga, ako imate probleme sa netolerantnošću na laktozu, možete koristiti sir bez laktoze.

Stavite prezle i vodu u posudu. Ostavite ih sa strane. Ovaj korak će vaše ćuftice učiniti mekanim, ne suvim. Takođe, vodu možete zameniti mlekom.

Stavite mleveno goveđe meso u posudu i začinite ga prstohvatom soli, izrendanim parmezanom, iseckanim čenom belog luka, iseckanim peršunom i jajima. Promešajte i na kraju dodajte prezle, natopljene u vodu.

Pomešajte dobro sve sastojke, dok se ne obrazuje kompaktno testo od mlevenog mesa.

Uzmite komad umešenog mlevenog mesa i u sredinu stavite kockicu mocarele.

Omotajte meso oko mocarele i oblikujte ga rukama, dok se ne formira okrugla ćuftica.

Nastavite na taj način dok ne nestane mlevenog mesa i oblikujte sve ćufte.

Kada ste gotovi, prepržite iseckani luk u velikoj šerpi sa maslinovim uljem. Napravite ga da bude prozračan.

Nakon toga dodajte teleće ćuftice i pržite nekoliko sekundi, dok se ne zaprže sa svih strana.

Dodajte paradajz pire, prstohvat soli i listove bosiljka. Ukoliko želite možete da dodate i grašak.

Dodajte oko pola šolje vode i poklopite šerpu poklopcem.

Kuvajte ih na slaboj vatri otprilike 35 minuta, često proveravajući kuvanje.

Na kraju kuvanja isključite ringlu i servirajte ćufte sa paradajz sosom dok su vruće, posute bosiljkom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: