Način pripreme
Za ovu ukusnu jagnjeću čorbu odaberite masnije meso. Isecite ga na male komadiće.
U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja. Stavite isečene glavice, luka, zelena pera i meso. Zapržite 5-6 minuta, mešajući neprestano.
Začinite sa kašičicom aleve paprike i sipajte oko litar vode.
Kada čorba provri, posolite, dodajte boraniju i kuvajte 20 minuta, nakon toga dodajte očišćen i na male parčiće isečen paradajz.
Dokuvajte čorbu dok ne bude gotova. Sklonite posudu sa ringle i začinite izdašnim prstohvatom usitnjene nane i peršuna.
Umutite jedno žumance sa tri kašike kiselog mleka.
Sipajte nekoliko kutlača čorba, mešajući neprestano i nakon toga vratite zapršku u šerpu.
Servirajte jagnjeću čorbu sa boranijom posutu prstohvatom nane i bibera.
Nek vam je slatko!