Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Ukusna čorba sa piletinom

Ukusna čorba sa piletinom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Ukusna čorba sa piletinom
Fotografije: Niki
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Uvek odgovarajuća, uvek ukusna i voljena od svakog - čorba sa piletinom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • luk - 1 komad
  • šergarepe - 2 komada
  • pileći bujon - 1 - 2 komada, kockice
  • pirinač - 1 šoljica
  • maslac - 1 supena kašika
  • čubar
  • biber
  • kurkuma
  • đumbir - suvi
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 supene kašike
  • limunov sok
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće meso. Stavljamo ga u šerpu, sipamo vodu (približno 2 l) i stavljamo da se kuva, tako što pažljivo kašikom sakupljamo penu koja se formirala na površini bujona.

Kada se meso skuva, vadimo iz bujona (kojeg čuvamo). Ostavljamo meso da se ohladi, a u ključali bujon stavljamo očišćeni i iseckani luk (1 komad) i šargarepe (2 komada). Posipamo kurkumom, đumbirom, biberom i čubarom.

Dodajemo i kockicu pilećeg bujona i kravlji maslac. Operemo pirinač u nekoliko voda i stavljamo u njega bujon.

Kuvamo dok svi sastojci ne omekšaju, tako što ukoliko je potrebno, dolivamo toplu vodu i posle dodajemo i pileće meso očišćeno od kostiju.

Pre nego što skinemo čorbu sa ringle, pospemo sitno iseckani peršun (sveži ili sušeni).

Zapržimo supu. Pomešamo jaje (1 komad), kiselo mleko (3-4 supene kašike) i nekoliko kapljica soka od limuna, u koje dodajemo po malo od vruće čorbe i tada sipamo zapršku u celu količinu supe.

Serviramo pileću čorbu vruću i sa još soka od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti