Način pripreme
Operemo pileće meso. Stavljamo ga u šerpu, sipamo vodu (približno 2 l) i stavljamo da se kuva, tako što pažljivo kašikom sakupljamo penu koja se formirala na površini bujona.
Kada se meso skuva, vadimo iz bujona (kojeg čuvamo). Ostavljamo meso da se ohladi, a u ključali bujon stavljamo očišćeni i iseckani luk (1 komad) i šargarepe (2 komada). Posipamo kurkumom, đumbirom, biberom i čubarom.
Dodajemo i kockicu pilećeg bujona i kravlji maslac. Operemo pirinač u nekoliko voda i stavljamo u njega bujon.
Kuvamo dok svi sastojci ne omekšaju, tako što ukoliko je potrebno, dolivamo toplu vodu i posle dodajemo i pileće meso očišćeno od kostiju.
Pre nego što skinemo čorbu sa ringle, pospemo sitno iseckani peršun (sveži ili sušeni).
Zapržimo supu. Pomešamo jaje (1 komad), kiselo mleko (3-4 supene kašike) i nekoliko kapljica soka od limuna, u koje dodajemo po malo od vruće čorbe i tada sipamo zapršku u celu količinu supe.
Serviramo pileću čorbu vruću i sa još soka od limuna.