Način pripreme
Spanać se skuva, nakon čega se izvadi i iseče na sitno, ako je zamrznut, odmrzne se pre toga.
Krompir se takođe skuva, oljušti i izgnječi. Kačkavalj se narenda.
U posudi se pomeša krompir, spanać, narendan kačkavalj, jaja, prezle i začini.
Meša se dok se ne dobije ujednačena smesa, od koje mogu da se naprave ćuftice.
Oblikujte male ćuftice od smese sa spanaćem, i stavite ih u zagrejano ulje ili maslinovo ulje, ako odlučite da ih pražite u tiganju, ili ako ih pečete urerni dobro uvaljajte u prezle pritiskajući blago.
Što su tanje ćuftice, brže i lepše će se zapeći. Kad dobiju zlatstu boju okreću se.
Nakon što su gotove ostavite ih na kuhinjskom ubrusu u tanjiru, da se ocedi masnoća.
Možete da servirate ćuftice od spanaća na tiganju ili u rerni, za još veće uživanje, sa ukusnim sosom od belog luka, koji se meša od kiselog mleka, maslinovog ulja i izgnječenog belog luka ili sa belim lukom u prahu za glađu konzistenciju. U sos za ukusne ćuftice od povrća možete da dodate i mirođiju.
Prijatno!