Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Tradicionalna čorba od pečuraka po italijanskom receptu

Tradicionalna čorba od pečuraka po italijanskom receptu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tradicionalna čorba od pečuraka po italijanskom receptu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pospite ovu italijansku čorbu od pečuraka parmezanom i servirajte sa prepečenim kriškama ili toplom pogačom"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 220 g miks (šampinjoni, vrganji, šitake)
  • krompir - 1 komad
  • sveže mleko - 3 šolje
  • luk - 1 glavica, srednji
  • beli luk - 4 čena
  • maslac - 15 g
  • parmezan - 4 kašike, narendan (ili u prahu)
  • origano - 1 kašika
  • bujon - 1 litar, pileći (ili od povrća)
  • lovorov list - 1 komad
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • so - po ukusu
  • kriške - 8 komada, prepečene
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za spremanje ove ukusne čorbe od pečuraka najpre se luk i beli luk seku na sitno.

Ako želite možete da dodate i malu šargarepu. Povrće se zaprži kratko, dok ne omekša;

2. U njih se dodaju pečurke i krompir, isečeni na krupne kocke. Zaprže se minut-dva;

3. Dodaju se lovorov list, so, origano i sveže mleko. Sve se promeša i ponovo se prži minut-dva;

4. Dodaje se odabrani bujon. Ako vam je čorba previše gusta, možete da je razredita sa mlekom ili vodom. Kuva se 20 minuta na umerenoj ringli. Poslednji se dodaju maslac i parmezan;

5. Tradicionalna čorba od pečuraka po italijanskom receptu se servira sa prepečenim kriškama. Po želji možete da dodate još origana i parmezana za posipanje.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: