Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Hačapuri»Hačapuri pita u tiganju

Hačapuri pita u tiganju

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Hačapuri pita u tiganju
Fotografije: Juliya
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Isecite hrskavu pitu na parčiće i poslužite za doručak. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • ajran - 1 šolja (kiselo mleko razređeno vodom)
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - oko 400 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • maslac - 50 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Hačapuri pitu započnite pripremanjem mekog testa od brašna, 1 jajeta, solo, šećera i airana, u koji ste ubacili sodu bikarbonu.

Ostavite testo da odmori oko 15 minuta.

Nakon tog vremena podelite testo na 4 jednake lopte.

Svaku loptu testa razvijte oklagijom, a u centar stavite nadev za pitu, pripremljen od jajeta i krupno narendanog sira i kačkavalja.

Svaku koru umotajte oko nadeva kao torbicu.

Dobro zatvorte sve otvore i ponovo razvijte.

Stavite pecivo u suvi tiganj i pecite pod poklopcem dok pite ne dobiju lepu boju.

Kada je pita gotova sa jedne strane, okrenite je na drugu, premažite je obilno maslacem. Isecite je na parčiće i poslužite za doručak.

Hačapuri pita u tiganju inspirisana je gruzijskom kuhinjom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: