Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija od boranije sa belim lukom

Janija od boranije sa belim lukom

Janija od boranije sa belim lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Samo ona ko nije probao ovu babinu posnu janiju, može da kaže nešto što nije pozitivno"

Potrebni sastojci

  • boranija - 400 g, sveža ili zamrznuta
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 mala
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • peršun
  • bosiljak
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 ili 2 kašike da se zgusne
  • ulje - 4 kašike
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Koristila sam zamrznutu boraniju.

U šerpi se zagreva malo ulja, zaprži se isečen luk, čenovi belog luka, paprika i šargarepa.

Dodajte boraniju i dinstajte dok ne uvri voda.

Pospite alevom paprikom, sipajte vruću vodu do nivoa sastojaka i začinite.

Kuvajte 15 minuta, dodajte narendan i oljušten paradajz i kuvajte dok boranija ne bude gotova.

Brašno se razmuti sa malo vode u kašicu i sipa se u šerpu, pri čemu se dobro promeša.

Kuva se 2-3 minuta i gotovo.

Servirajte posno jelo sa peršunom, a može i sa kašikom kiselog mleka.

Janija je kao babina.

Prijatno uz ovu janiju od boranije sa belom lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: