Način pripreme
Ova bistra supa od pečuraka je mnogo ukusna i brzo se sprema.
Oljuštite i isecite na tanke krugove šargarepu. Zapržite 2 minuta i posle još dva dinstajte pod poklopcem.
Iseckajte i dodajte beli luk, takođe pržeći 2 minuta.
Stavite na kocke isečene šitake pečurke - prethodno očišćene i bez panjića, jer su žilavi.
Sipajte vodu, a može i bujon od povrća. Ubacite unutra niti aromatičnog šafrana, so i biber.
Kuvajte pod poklopcem 15 minuta, nakon toga sipajte rezanca i kašičicu fino narendane kore limete.
Kuvajte još 3-4 minuta ili koliko je naznačeno na pakovanju rezanaca koje koristite.
Za serviranje supe iscedite sok od limete, da svako pospe koliko želi.
Servirajte supu od pečuraka sa mlazom susamovog ulja.
Supa od pečuraka šitake i šafrana je gotova.
Prijatno!