Način pripreme
Potopite pasulj prethodne noći u čistoj hladnoj vodi. Sledećeg dana promenite vodu novom, dodajte kašičicu sode bikarbone i kada voda proključa, ponovo je promenite.
Sipajte ulje u novu vodu i ostavite da se pasulj kuva.
Isecite svinjsku kolenicu na male zalogaje i upržite komadiće u zagrejanoj masnoći. Izvadite meso iz tiganja i u istoj masnoći ispržite papriku, šargarepu, celer i luk.
Kada se povrće uprži, sipajte sve u pasulj koji se kuva, zajedno sa prženim svinjskim mesom.
Promešajte i začinite alevom paprikom i suvom ljutom paprikom (po želji). Kada je pasulj skoro skuvan, dodajte mleveni paradajz, majčinu dušicu, čubar, nanu i so.
Kuvajte još desetak minuta i sklonite pasulj sa vatre.
Beli čorbasti pasulj sa svinjskom kolenicom je veoma ukusan.