Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Domaći medenjaci bez glutena

Domaći medenjaci bez glutena

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Domaći medenjaci bez glutena
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
20
"Obradujte omiljenu osobu ovim raskošnim medenjacima"

Potrebni sastojci

  • bezglutensko brašno - 300 - 320 grama
  • maslac - 60 grama
  • šećer - 60 grama
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • kakao - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • med - 150 ml
  • čokolada - 100 grama, za ukras
  • začin za medenjake - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte med sa maslacem i šećerom. Mešajte dok se šećer ne istopi i ostavite smesu da se ohladi.

Za to vreme pomešajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom i začinima. Unutra razbijte jaje i dodajte smesu za medenjake. Veoma dobro izmešajte. Ako se dobije previše meko testo, pokrijte ga i stavite ga u frižider na nekoliko sati.

Razvijte testo na listu papira za pečenje. Kalupčićem isecite medenjake.

Uključite rernu na 180 stepeni.

U tepsiju sa papirom za pečenje poređajte medenjake i pecite ih dok ne budu gotovi - 13-15 minuta.

Izvadite ih.

Na pari istopite čokoladu za ukras. Nanesite na medenjake kako vam se dopada. Možete da ih ukrasite ajsingom, kokosovim brašnom ili čime god volite.

Domaći medenjaci bez glutena su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: