Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Riblja pita mediteranskog ukusa

Riblja pita mediteranskog ukusa

LiudmilaLiudmila
Inovator
4871861k180
Riblja pita mediteranskog ukusa
Fotografije: Liudmila
1 / 3
17/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Riblja pita mediteranskog ukusa - garantovano sve iz posude nestaje za desetak minuta"

Potrebni sastojci

  • riba - 400 g, po želji
  • kelj - 6 listova
  • cvekla - 4 lista
  • kiseljak - 6 lsitova
  • peršun
  • praziluk - 1/2 iz turšije
  • so
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • ljutika - 2 kašike
  • masline - 5 - 6 komada
  • pavlaka - 200 ml
  • krompir - 5 komada, skuvani
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno zelenolisno povrće i luk se operu, kelju se otklanjaju drške, nakon toga se seku i začinjavaju sa malo soli, maslinovog ulja i ljutike.

Dodaju se isečene masline. Stoji tako oko 20 minuta.

U posudu za pečenje se poređa riba i posipa se biberom.

Kuvani krompir se izgnječi viljuškom.

Preko ribe se poređa povrće. Sledi pavlaka, možete da koristite i kiselu.

Skroz odozgo se stavlja krompir i pritiska se.

Posipa se sa malo ulja odozgo i peče se u umerenoj rerni dok krompir ne dobije blagu preplanulost - oko 20 minuta na 200 stepeni.

Gotova riblja pita se blago hladi i servira se.

Prijatno uz moju riblju pitu mediteranskog ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: