Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Moja mekana pogača sa susamom

Moja mekana pogača sa susamom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Moja mekana pogača sa susamom
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Mekana ko duša..."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 300 ml
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • svež kvasac - 30 g
  • brašno - 700 g
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 2 komada
  • Za premazivanje testa
  • maslac - po potrebi
  • Za premazivanje i posipanje
  • susam - po potrebi
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti 100 ml mlakog mleka, pa dodati izmrvljen kvasac, šećer, 1 kašičicu brašna, sve izmešati i ostaviti da odstoji pet minuta.

U odgovarajuću posudu usuti 200 ml mlakog mleka, dodati ulje, so, jaja, rastvoren kvasac, pa zamesiti testo.

Ostaviti da odatoji pola sata prekriveno čistom kuhunjskom krpom.

Radnu površinu posuti brašnom i izručiti nadošlo testo. Premazati omekšalim maslacem, pa uviti u rolat.

Rolat iseći, pa ređati u krug u uljem podmazanu tepsiju.

Sredinu popuniti sečenim rolatom formirajući željeni oblik (slagati rolate po svom izboru).

Rernu zagrejati, pa nakon 20 minuta staviti tepsiju sa pogačom u rernu.

Pogaču peći 50 minuta na 180 stepeni.

Pečenu mekanu pogaču izvaditi iz rerne, pa kada se prohladi izručiti je iz kalupa.

Mekanu pogaču sa susamom poslužiti toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: