Način pripreme
Koristila sam šareni pasulj, koji sam namočila u hladnu vodu na jednu noć.
Nakon toga sam promenila vodu i stavila sam da uzavri. Nakon što je kuvalo 5 minuta, ocedila sam vodu i stavila sam pasulj u posudu za kuvanje multikukera tako što sam dodala i prethodno naseckano povrće (luk, šargarepu i peprike). Sipala sam i otprilike litar vode.
Zatvorila sam i zaključala poklopac uređaja i izabrala sam funkciju kuvanje pod pritiskom.
Podesila sam tajmer na 40 minuta.
Kada je to vreme prošlo, oslobodila sam pritisak i otvorila uređaj.
Nakon toga sam dodala kašiku brašna, alevu papriku, so i crni biber po ukusu.
dodala sam i malo vode od pasulja i nakon toga sam prebacila čorbu od pasulja u multikuker.
Dodala sam divlju nanu, naseckane listove celera i malo soli.
Uključila sam uređaj na funkciju simmer (krčkanje) i ostavila sam pasulj sa pečurkama da se krčka još 10 minuta.
Na kraju sam posula svežim peršunom i servirala sam čorbu od pasulja sa pečurkama sa ljutom papričicom i domaćim hlebom.