Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjeni patlidžan»Patlidžan sa paradajzom, mocarelom i sirom u rerni

Patlidžan sa paradajzom, mocarelom i sirom u rerni

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Patlidžan sa paradajzom, mocarelom i sirom u rerni
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Patlidžan sa mocarelom - sočniji i aromatičniji od bilo kog drugog"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 1 konzerva (na kockice)
  • mocarela - 200 g
  • sir - 150 g (tvrdi)
  • ulje
  • brašno - (za uvaljivanje)
  • luk - 1 glavica (mala)
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • biber
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče po dužini, posoli i ostavi da se ocedi.

Uvaljajte ga u brašno i pržite na zagrejanom ulju do zlatne boje. Možete ga peći na gril tiganju ili roštilju.

Paradajz sos se priprema prženjem sitno seckanog crnog i belog luka.

Dodajte paradajz (koji možete izgnječiti) i začine.

Pustite da se sos krčka na laganoj vatri oko 10 minuta.

Patlidžan ređamo u pleh ili pojedinačne kalupe, na dno stavljamo malo sosa, pa kriške patlidžana i mocarele, ponovo sos i tako naizmenično.

Na kraju pospite rendanim tvrdim sirom.

Patlidžan sa mocarelom pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: