Klasična Ramen supa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Klasična Ramen supa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Ramen supa je veoma ukusna, bogatog, intenzivnog ukusa i mirisa."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g grudi bez kostiju
  • soja sos - 100 ml svetli
  • nori - 1 list
  • biber - 1/2 kašičice, u zrnu
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • zvezdasti anis - 1 zvezdica
  • đumbir - koren 2, 5 cm
  • Bujon
  • pileći bujon - oko 1 l
  • soja sos - 200 ml svetli
  • šitake pečurke - 15 g osušene
  • nori - 1 list
  • voda
  • Još
  • nudle - 300 g
  • mladi luk - nekoliko stabljika
  • jaja - 6 komada, tvrdo kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske grudi isecite na dva ili tri velika dela i zapečatite ih na jakoj vatri u kaseroli sa malo vrelog ulja. Kada porumene sa svih strana, prelijte soja sosom (150 ml) i dodajte seckani koren đumbira, zvezdasti anis, biber u zrnu i narezanu koru norija. Zaliti sa oko 500 ml vode i kuvati poklopljeno oko sat i po na laganoj/umerenoj vatri. Meso treba da bude dobro kuvano i mekano.

Izvadite svinjsko meso, procedite bujon i u njega stavite jaja isečena na pola (bujon treba da ih prekrije da se ravnomerno oboje).

Sada se pozabavite drugim bujonom:

U šerpi pomešati oko 400-500 ml vode sa soja sosom (200 ml), staviti koru nori isečenu na trakice i sušene šitake pečurke. Krčkajte oko 15 minuta i dodajte pileći bujon. Pustite da se krčka.

U međuvremenu, skuvajte nudle prema uputstvima na pakovanju.

Pomešajte bujon sa pečurkama i onaj od mesa. Podelite nudle u posude, na vrh stavite meso isečeno na kockice ili trake, a zatim dodajte dve polovine jajeta po porciji, kao i nekoliko pečuraka i omekšale listove nori alge.

Sipajte tečnost / bujon.

Za kraj, očistite stabljike mladog luka i isecite ih dijagonalno tanko. Podeliti mladi luk u posude sa Ramen supom.

Pileću supu poslužite toplu.

* Recept prilagođen od strane Bon Apetit.

Malo sam smanjila soja sos, kako mi se više sviđa, i dodatno razblažila vodom i pilećim bujonom.

Ramen supa je veoma ukusna, bogatog, intenzivnog ukusa i mirisa.

U originalnom receptu piše da se procedi čorba sa pečurkama, što ja nisam uradila jer su jedinstveno ukusne i smatram da je zločin ne imati ih u japanskoj supi. Od mesa se cedi samo bujon, jer sadrži biber u zrnu, đumbir i zvezdasti anis.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti