Način pripreme
Svinjske grudi isecite na dva ili tri velika dela i zapečatite ih na jakoj vatri u kaseroli sa malo vrelog ulja. Kada porumene sa svih strana, prelijte soja sosom (150 ml) i dodajte seckani koren đumbira, zvezdasti anis, biber u zrnu i narezanu koru norija. Zaliti sa oko 500 ml vode i kuvati poklopljeno oko sat i po na laganoj/umerenoj vatri. Meso treba da bude dobro kuvano i mekano.
Izvadite svinjsko meso, procedite bujon i u njega stavite jaja isečena na pola (bujon treba da ih prekrije da se ravnomerno oboje).
Sada se pozabavite drugim bujonom:
U šerpi pomešati oko 400-500 ml vode sa soja sosom (200 ml), staviti koru nori isečenu na trakice i sušene šitake pečurke. Krčkajte oko 15 minuta i dodajte pileći bujon. Pustite da se krčka.
U međuvremenu, skuvajte nudle prema uputstvima na pakovanju.
Pomešajte bujon sa pečurkama i onaj od mesa. Podelite nudle u posude, na vrh stavite meso isečeno na kockice ili trake, a zatim dodajte dve polovine jajeta po porciji, kao i nekoliko pečuraka i omekšale listove nori alge.
Sipajte tečnost / bujon.
Za kraj, očistite stabljike mladog luka i isecite ih dijagonalno tanko. Podeliti mladi luk u posude sa Ramen supom.
Pileću supu poslužite toplu.
* Recept prilagođen od strane Bon Apetit.
Malo sam smanjila soja sos, kako mi se više sviđa, i dodatno razblažila vodom i pilećim bujonom.
Ramen supa je veoma ukusna, bogatog, intenzivnog ukusa i mirisa.
U originalnom receptu piše da se procedi čorba sa pečurkama, što ja nisam uradila jer su jedinstveno ukusne i smatram da je zločin ne imati ih u japanskoj supi. Od mesa se cedi samo bujon, jer sadrži biber u zrnu, đumbir i zvezdasti anis.