Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Čorba od zelja sa sirom

Čorba od zelja sa sirom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Čorba od zelja sa sirom
Fotografije: Evgenia
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Supu od zelja sa sirom poslužujemo u odgovarajućoj posudi sa dodatim krutonima, kotidž sirom, posutu ljutom alevom paprikom. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 vezica
  • mladi luk - 1 vezica
  • luk - 1 komad, kromid
  • kotidž sir
  • topljeni sir - 1 - 2 lista
  • fida
  • selen
  • crni biber
  • aleva paprika
  • beli luk u prahu
  • so
  • voda - otprilike 2 l
  • maslinovo ulje
  • krutoni
  • limun
  • ljuta aleva paprika
  • ZA PRELIV
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i sitno naseckamo zelje i mladi luk u odgovarajućoj posudi. Kromid luk oljuštimo, operemo i izrendamo na rende.

U šerpu sa poklopcem dodajemo maslinovo ulje i na umerenoj ringli u njemu zapržavamo mladi luk i kromid luk otprilike minutu.

Nakon čega dodajemo i naseckano zelje. Zalivamo vrućom vodom i ostavljamo vodu da uzavri. Zelje i luk se kuvaju tako otprilike 15 minuta. Nakon čega se ubacuje fida. Ostavljamo čorbu od zelja da se krčka još 10-10 minuta ili dok fida ne omekša.

Stavljamo i sve začine.

Mutimo jaje sa kiselim mlekom i u dobijeni preliv cedimo malo limuna.

Čim supa bude gotova, isključujemo ringlu i sklanjamo šerpu sa nje. Stavljamo unutra i topljeni sir mešajući dok ne postane homogeno.

Kada se supa malo ohladi, razređujemo preliv u posudici, postepeno s malo supe da se ne usiri i posle ga sipamo u šerpu.

Supu od zelja sa sirom poslužujemo u odgovarajućoj posudi sa dodatim krutonima, kotidž sirom, posutu ljutom alevom paprikom.

Neka vam je slatko!

Pogeldajte takođe kako da napravite janiju od zelja, ona je takođe veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: