Način pripreme
Očišćeno zelje blanširamo u vreloj vodi i ocedimo dobro. Sečemo sitno zajedno sa očišćenim mladim lukom.
U tiganju ugrejemo ulje, propržimo mladi luk, dodajemo isečeno zelje, posolimo i pobiberimo i nakon minut skidamo sa vatre.
Nakon što se malo ohladi pomešamo sa mrvljenim sirom i sitnim sirom, dobro promešamo da se pomešaju sastojci.
Posebno umutimo jaja, dodajemo pavlaku za kuvanje, so, isečeni peršun i pomešamo sa zeljem.
Sipamo u mali namazan pleh prečnika 24 cm. Kašikom oblukujemo dva ili tri gnezda, razbijemo po 1 jaje i posipamo rendanim kačkavaljem.
Pečemo zapečeno jelo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni da se stegne oko 20 minuta i izvadimo pleh.
Isečemo na porcije sa po jednim jajetom, odozgo posipamo alevom paprikom i serviramo sa mladim lukom.
Možete kao ja dodati 2-3 supene kašike kiselog mleka, odličan ukus, probajte i nećete se pokajati!
Prijatno! Jedinstveno zapečeno jelo sa zeljem i jajima iz rerne je gotovo.
Pogledajte takođe kako da napravite zelje sa pirinčem ili ovu raskošnu supu sa zeljem.