Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa zeljem i jajima iz rerne

Zapečeno jelo sa zeljem i jajima iz rerne

Zapečeno jelo sa zeljem i jajima iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Predlog za apetitno zapečeno jelo sa zeljem i jajima."

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 veza
  • mladi luk - 2 cela struka
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • sir - 50 g, mrvljeni
  • sitan sir - 2 supene kašike, pune
  • preliv
  • jaja - 3 komada
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • peršun - 3 struka
  • kačkavalj - 50 g, rendan
  • jaja - 2 - 3 komada, zavisno od porcije
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno zelje blanširamo u vreloj vodi i ocedimo dobro. Sečemo sitno zajedno sa očišćenim mladim lukom.

U tiganju ugrejemo ulje, propržimo mladi luk, dodajemo isečeno zelje, posolimo i pobiberimo i nakon minut skidamo sa vatre.

Nakon što se malo ohladi pomešamo sa mrvljenim sirom i sitnim sirom, dobro promešamo da se pomešaju sastojci.

Posebno umutimo jaja, dodajemo pavlaku za kuvanje, so, isečeni peršun i pomešamo sa zeljem.

Sipamo u mali namazan pleh prečnika 24 cm. Kašikom oblukujemo dva ili tri gnezda, razbijemo po 1 jaje i posipamo rendanim kačkavaljem.

Pečemo zapečeno jelo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni da se stegne oko 20 minuta i izvadimo pleh.

Isečemo na porcije sa po jednim jajetom, odozgo posipamo alevom paprikom i serviramo sa mladim lukom.

Možete kao ja dodati 2-3 supene kašike kiselog mleka, odličan ukus, probajte i nećete se pokajati!

Prijatno! Jedinstveno zapečeno jelo sa zeljem i jajima iz rerne je gotovo.

Pogledajte takođe kako da napravite zelje sa pirinčem ili ovu raskošnu supu sa zeljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: