Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Bataci sa pečurkama i topljenim sirom

Bataci sa pečurkama i topljenim sirom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Bataci sa pečurkama i topljenim sirom
Fotografije: Rumyana Stoyanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Hit dana. Iz bugarske retro kuhinje. Jedinstveni ukus u spoju meke piletine, pečuraka i začina."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 kom.
  • pečurke - 500 g
  • topljeni sir - 1 pakovanje
  • slanina - 150 g
  • maslac - 50 - 60 g
  • belo vino - 60 ml
  • so
  • biber
  • muskatni orah - otprilike kašičica
  • limun - sok od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Poprskajte pileće batake solju, biberom i limunovim sokom. Ostavite da se mariniraju 30 minuta, a za to vreme isecite slaninu na tanke tračice, a očišćene pečurke na listiće.

Zagrejte malo maslaca i kratko propržite prvo slaninu, a zatim dodajte i pečurke. Ispržite da bude polugotovo i pospite začinima uključujući i muskatni orah. Dodajte naseckan topljen sir i polako mešajte dok se ne rastopi. Po želji možete doliti i belo vino.

Poređajte batake u tepsiju, pokrijte tankim listićima preostalog maslaca i prelijte sosom od pečuraka. Pecite u rerni na umerenoj temperaturi oko 30-40 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: