Način pripreme
Pačji batak staviti da se kuva sa listovima žalfije, ruzmarinom i malo bibera na tihoj vatri, oko 30-40 minuta.
Ukoliko imate mogućnost, koristite meso od domaće patke - njena masnoća je mnogo ukusna i nije potrebno da koristite nikakvu drugu masnoću, čak je i zabranjeno.
U međuvremenu očistiti krompir i šargarepu, i naseći ih na male kockice. Luk isto naseći na kockice, a beli luk na tanke kriške.
Kada se meso skuva, izvaditi ga u posudu i ostaviti da se ohlade. U isti bujon staviti povrće da se kuva.
Meso očistiti od kostiju, sitno ga naseći i vratiti u šerpu. Kosti isto vratiti u supu da se kuvaju, jer daju neverovatan ukus i miris bujonu.
Dodati fidu, pesto i so po ukusu (ne preterivati, jer je pesto dovoljno slan).
Kuvati dok se povrće ne skuva u potpunosti.
Izvaditi kosti i servirati ručak.
Prijatno!