Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od krompira»Ćuftice od tikvica, krompira i sira

Ćuftice od tikvica, krompira i sira

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Ćuftice od tikvica, krompira i sira
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Lake i aromatične ćuftice za dane u kojima vam se ne jede meso."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednja
  • krompir - 3 komada, krupnija
  • sir - 150 - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • mirođija - 3 struka
  • peršun - 3 struka
  • brašno - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za valjanje
  • kukuruzno brašno - ili prezle
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice narendamo na krupno rende i posolimo, ostavimo ih da puste vodu.

Skuvani krompir oljuštim i takođe narendamo u posudu.

Dobro iscedimo tikvice od vode i dodamo ih.

Narendamo sir, dodajemo isečene na sitno mirođiju i peršun, umućena jaja, brašno i prašak za pecivo.

Dobro promešamo kašičicom.

U zagrejanom tiganju pržimo ćuftice. Za svaku uzimamo po malo smese u ruke i nabrzinu uvaljamo u kukuruzno brašno/prezle (smesa nije mnogo gusta, ali nije ni retka, s njom može da se radi, ali treba da radite brzo), blago spljeskamo i pržimo na srednjoj vatri (šesti stepen od mogućih devet).

Gotove ćuftice serviramo sa salatom i sosom po izboru.

Beleška: Ako tikvice nisu dobro oceđene, smesa će biti ređa i moraćete da dodajete još brašna.

Ako dodate previše brašna, možete direktno kašikom da sipate smesu, umesto da formirate ćuftice - na taj način će biti čupave.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: