Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kisela bamija

Kisela bamija

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Kisela bamija
Fotografije: Violeta Dimova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Zaboravite na kisele krastavčiće! Domaća rakija ima novu ljubav i to je kisela bamija!"

Potrebni sastojci

  • bamija - 3 kg
  • peršun - 2 struka
  • luk - 3 - 4 komada
  • sirće . 300 ml, jabukovo
  • šećer . 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • mirođija - 1 struk
  • gorušica - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite mekanu i mladu bamiju, operite je i blanširajte, dok malo ne promeni boju.

Na dno 1 velike tegle stavite sve začine i preko njih poređajte bamiju.

Sipajte vodu do grla tegle, zatvorite je i sterilizujte 5-6 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: