Lenja čorba od mlevenog mesa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
05/09/2017
"Baba nije lenja, ali ponekad pribegava takvim brzim i ukusnim supicama za koje zna da smo prezadovoljni "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 732
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i šargarepe na kocke. Izdinstajte ih na nakoliko minuta u ulju na umerenoj vatri. Kada omekšaju dodajte mleveno meso. Pržite 5-6 minuta. Dodajte isečen krompir na kocke i pržite i mešajte još nekoliko minuta.

Začinite jelo kuminom i čubrom. Prelijte sa jednim i po litrom bujona od povrća. Čim supa provri, smanjite na slabu vatru i ostavite supu da vri dok ne bude gotovo. Čim supa bude gotova dodajte rezance da provre 2-3 minuta.

U međuvremenu pripremite preliv, tako što umutite jaje sa brašnom i razredite kiselim mlekom. Da se izjednače temperature dodajte jednu kutlaču supe u preliv i promešajte.

Sipajte već topao preliv u supu u tankom mlazu. Na kraju začinite gotovu supu solju i biberom i pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar