Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uvijen milibrot sa nitima

Uvijen milibrot sa nitima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Uvijen milibrot sa nitima
Fotografije: Diana Kostova
4 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Milibrot nad milibrotovima - mekan, vazdušast i obavezno sa nitima!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 6 - 7 komada
  • šećer - 1 - 172 šolje
  • svinjska mast - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 1.2 kg
  • limun - 1 komad (kora)
  • vanila - 2 komada
  • šećer od ruma - 1 kesica
  • listići badema
* merne jedinice

Način pripreme

Aktiviramo kvasac u pola posudice toplog mleka, sa malo šećera i brašna.

Jaja se dobro umute sa šećerom, dodajemo preostale sastojke, izrendanu koru limuna, ali bez masti i ulja.

Prosevamo brašno i dodajemo mlečnu smesu i kvasac.

Počinjemo da mesimo, postepeno dodajemo ugrejanu masti i ulje.

Razvlačimo testo i ponovo sakupljamo, tako nekoliko puta ili udaramo o radnu površinu.

Ostavljamo testo na toplom, pokriveno folijom i kad bude gotovo, delimo ga na nekoliko loptica, u zavisnosti koliko milibrota želimo.

Oblikujemo fitilje, uplićemo labavo ih po tri ili četiri i savijamo krajeve odozdo.

Ostavljamo na toplom da nadođe, nakon toga premažemo umućenim žumancem, mlekom i uljem. Posipamo obilno šećerom i bademima, pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: