Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pržene teleće ćuftice

Pržene teleće ćuftice

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pržene teleće ćuftice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Poziv za ručak koji ne možete odbiti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • luk - 1 glavica, crni
  • peršun - nekoliko strukova
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko - 50 ml
  • biber
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - da se uvaljaju
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite mleveno meso za ćuftice od svežeg telećeg mesa, stavite ga u posudu.

Sitno iseckajte peršun, skinite koru od hleba i prelijte ga mlekom, ocedite rukama.

U mleveno meso stavite peršun, sodu, dva jajeta, oceđeni hleb, so i biber. Mesite mleveno meso rukama, dok se ne sjedine svi sastojci.

Ostavite smesu u frižideru na nekoliko sati, pokrivenu folijom.

Očistite i sitno isecite luk, izvadite mleveno meso, dodajte luk, promešajte ponovo i ostavite meso na pola sata na sobnoj temperaturi.

Stavite brašno na tanjir, oblikujte ćuftice od blevenog mesa i svaku uvaljajte u brašno.

Istresite višak, ugrejte ulje u tiganju na vatri i pržite ćuftice sa obe strane, dok ne budu gotove. Izvadite ih i ocedite na ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: