Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme od zelja

Posne sarme od zelja

Posne sarme od zelja
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ako želite da pojedete nešto zdravo i mnogo ukusno - ove sarmice su baš za vas"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 1/2 šolje
  • mladi luk - 2 struka
  • pečurke - 300 g
  • ulje - 200 ml
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • zelje - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite, isecite i dinstajte u ulju. Dodajte pečurke i pirinač i kuvajte kratko, uz neprestano mešanje.

Začinite solju i alevom paprikom.

Dodajte jednu šolju vode i skinite sa vatre. Ostavite smesu da se ohladi i da pirinač da nabubri.

Očistite zelje od drške, potopite ga u vrelu vodu i stavite po kašiku nadeva.

Uvijte sarme i poređajte ih u duboki pleh. Prelijte ih vrelom vodom i pecite u ugrejanoj rerni dok ne budu gotove.

Servirajte sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: