Fina krem supa od pečuraka

16/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Pravi eliksir za stomak baršunastog ukusa i zadivljujuće arome "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i usitni. Pečurke se oljušte, odstrane se stabla do osnove i vlažnom kuhinjskom krpom se obrišu.

U šerpi se istopi maslacm dodaje se i 1 kašika maslinovog ulja. Dodaje se luk u tankim kriškama, usitnjen praziluk, kormpir na kriške, promeša se i ostavlja da se izdinsta, dok ne omekšaju i ne promene boju.

Dodaje se usitnjena majčina dušica i gnječeni beli luk. Nakon što je povrće dovoljno omekšalo naliva se litar bujona i ostavlja se da se krčka na tihoj vatri.

U dubokom tiganju s maslinovim ulje se izdinstaju isečene kriške pečuraka, bez suvih. Nakon što omekšaju i promene boju, polovina ih se dodaje u supu u šerpu s povrćem, doliva se još vode i dodaju se oprane suve pečurke - cele, ne seku se na parčiće.

Ostavlja se na umerenoj vatri oko 20 minuta.

Druge pečurke se ostavljaju sa strane. Posoli se i pospe sveže mlevenim biberom.

Nakon što je supa potpuno gotova, sipa se u multipraktik i pasira se da bude potpuno glatka. Vraća se nazad u šerpu, dodaju se i ostale pečurke i kuva se na slaboj vatri, dok ne provri.

Po želji se usitni peršun i dodaje se malo pavlake.

Beleška: Nabrojana količina pečuraka izgleda da je prevelika, ali nakon što se proprže ostaće oko 3-4 šake.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar