Pečena rebra od divljeg praseta

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
23/04/2018
"Ne znate šta znače ukusna rebra, dok ne probate rebra od divljeg praseta "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 427
  • Pregledi tokom meseca61
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rebra - 1 kg
  • so
  • origano
  • čubar
  • soja sos - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 1/2 šolje
  • vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Kod divljači je mnogo važna obrada, zato meso treba da odstoji u marinadi.

U posudu sipamo ulje i sve druge začine.

Očišćena i oprana rebra stavljamo u marinadu i ostavljamo da odstoje 24 sata u frižideru.

Kad prođe vreme, poređamo ih u vatrostalnu činiju, dodajemo 1/2 šolje vode i 1/2 šolje vina.

Pokrivamo folijom i stavljamo u rernu da se peku oko sat i po.

Pre nego što izvadimo rebra, skidamo foliju i ostavljamo da se zapeku kratko vreme.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar