Ovnujska supa sa bulgurom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
28/04/2018
"Predlog iz babinih notesa koji greje dušu "
Priprema10 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno160 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i oljuštimo šargarepe, nakon čega jednu isečemo na kolutove, a drugu narendamo na sitno rende.

Isečemo na sitno praziluk, crni luk i listove celera, a repu isečemo na kocke.

Očistimo meso, operemo ga i isečemo na sitne parčiće. Prelivamo ga sa šest šolja posoljene vode i kuvamo ga oko dva sata na umerenoj vatri.

Nakon toga dodajemo listove celera, luka, praziluka i isečene kolutove šargarepe.

Nakon još deset minuta dodajemo i šargerepu narendanu na sitno, repu, grašak i bulgur.

Probamo da li je slano. Ako je neophodno dodatno posolimo. Posipamo biberom i kuvamo supu dok ne bude gotova. Serviramo je veoma vruću, obilno posutu sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar