Pečena crvena cvekla

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
06/05/2018
"Kaž, da se tajna dugovečnosti i dobrog izgleda krije u redovnom konzumiranju cvekle!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 319
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 5 komada, male glavice
  • soja sos - 4 kašike
  • sirće - 4 kašike, jabukovo
  • maslinovo ulje - 4 kašike, ekstra verdžin
  • limun - sok od jednog limuna
  • so - po ukusu
  • smeđi šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite cveklu, osušite je i umotajte svaku glavicu u foliju ili papir za pečenje. Stavite glavice u pleh, na čije ste dno sipali malo vruće vode. Stavite dveklu da se peče oko jedan sat na umerenoj temperaturi.

Ispečenu cveklu ohladite, oljuštite i nasecite na srednje debele kolutove. Poređajte ih u tanjir i prelijte ih dresingom od soja sosa, sirćeta, soka od limuna i maslinovog ulja. Začinite sa malo soli i prstohvatom smeđeg šećera.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar