Način pripreme
Luk isecite i pržite dok ne omekša u maslinovom ulju sa malo soli. Za to vreme oljuštite i isecite krompir na kockice. Lepo operite i isecite i brokoli na komade, odvojite veliki kore u osnovi glavice.
Stavite krompiru mekani luk, sipajte još jedan prstohvat solli i pržite i njega, mešajte s vremena na vreme oko 2-3 minuta.
Sipajte topao bujona. Ako nemate domaći bujon od povrća, koristite kocku ili stavite kašiku-dve vegete.
Kuvajte 10 minuta i stavite brokoli. Kuvajte tako još 10-15 minuta ili dok lepo ne omekša povrće, nakon toga skinite sa vatre.
Umutite kiselu pavlaku sa malo soli i sipajte u jelo, nakon toga pasitajte dok ne dobijete kremastu konsistenciju.
Supu servirajte toplu, posutu sa malo maslinovog ulja.
Prijatno!