Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama i sirom

Musaka sa tikvicama i sirom

Musaka sa tikvicama i sirom
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Letnja musaka bez mesa, koja nikako ne zaostaje za tradicionalnom musakom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • luk - 2 komada
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • sir - 200 g
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • so - po želji
  • biber - 2 prstohvata
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i isecite na kolutove. Luk oljuštite i sitno iseckajte.

Zagrejte ulje i prodinstajte luk i tikvice, pa ostavite da se ohlade. Posipajte malo soli i bibera.

U činiji umutite jaja, dodajte kiselo mleko, izmrvljeni sir, sitno iseckan peršun i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Dobro promešajte, da dobijete glatku smesu. Pomešajte sa dinstanim tikvicama i lukom, pa prebacite sve u nauljanu tavu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, dok ne porumene.

Veoma je ukusno, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: