bonapeti.rs»Saveti»Kako bundeva deluje kod zatvora?

Kako bundeva deluje kod zatvora?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2671k1k
Kako bundeva deluje kod zatvora?

Zatvor je veoma neprijatan problem. Postoji mnogo lekova i tradicionalnih lekova za to. Danas ćemo, međutim, govoriti o tome da li je bundeva korisna kod zatvora i da li se uspešno nosi sa ovim problemom.

Bundeva pomaže kod mnogih zdravstvenih problema. Sadrži sve vitamine grupe B, C, E, PP i T, koji su retki i pomažu ubrzavanju metabolizma.

Bundeva takođe sadrži vitamin K, koji je odgovoran za zgrušavanje krvi. Zbog niskog sadržaja kalorija, bundeva se preporučuje u bilo kojoj ishrani. Lako se apsorbuje u organizmu, što znači da je mogu jesti i stariji ljudi.

Takođe sadrži veliku količinu pektina, koji ima moć da očisti naša creva i oslobodi telo od nagomilanih radionuklida. Bundeva se preporučuje osobama koje imaju crevna oboljenja, čir na želucu, čir na dvanaestopalačnom crevu, kolitis ili gastritis.

Treba je jesti pečenu, a ne kuvanu. Semenke bundeve imaju laksativna svojstva.

Zatvor je stanje u kojem creva prave samo tri pokreta nedeljno. Takođe, ovi pokreti su bolni. Postoji mnogo uzroka zatvora, ali dijeta koja sadrži malo vlakana je najveći krivac za zatvor.

Bundeva ima određenu količinu vlakana, pa se može reći da pomaže kod zatvora. U zavisnosti od vrste bundeve, sadržaj vlakana može biti različit. 1 šolja bundeve, koja je konzervisana i nesoljena, sadrži oko 7 grama vlakana. Kada odlučite da uključite bundevu u ishranu, morate biti oprezni.

Pire od bundeve, koji je konzervisan i neslan, ima 83 kalorija, 20 grama ugljenih hidrata. Ako imate zatvor, u ishranu možete uključiti bundevu u obliku supa, ili napraviti pečenu bundevu. Možete dodati konzerviranu bundevu u žitarice za doručak, ovsene pahuljice i još mnogo toga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji