Bonapeti.rs»Saveti»Sa koliko vode se pije kreatin?

Sa koliko vode se pije kreatin?

Sa koliko vode se pije kreatin?

Kreatin je jedan od najboljih suplemenata za povećanje mišićne mase, snage i efikasnosti treninga.

Pored toga, kreatin pruža niz drugih zdravstvenih prednosti, kao što je zaštita od neuroloških bolesti. To je jedan od najispitanijih suplemenata na svetu i njegova bezbednost je dokazana.

Kreatin je supstanca koja se uglavnom nalazi u mišićnim ćelijama. Ova supstanca pomaže mišićima da proizvode energiju tokom vežbi snage ili tokom vežbi visokog intenziteta.

Dodatak kreatin je veoma popularan kod sportista i bodibildera jer im pomaže da izgrade mišiće, povećaju snagu i izdržljivost i brzo se oporave. Kreatin pomaže u snižavanju nivoa šećera u krvi, poboljšanju funkcije mišića i kvaliteta života kod starijih ljudi. Nema negativnih neželjenih efekata.

Kreatin monohidrat - Ovo je najbolji oblik kreatina koji možete da uzmete. Koristi se i proučava decenijama.

Unos kreatina

Preporučuje se da uzimate 20 grama kreatina dnevno prvih 5 do 7 dana od početka, podeljenih u četiri porcije od po 5 grama tokom dana. Nakon ovog perioda, dobro je uzimati 3-5 porcija dnevno da bi se održao visok nivo supstance u mišićima.

Pošto kreatin pomaže da bude više vode u mišićnim ćelijama, preporučuje se da ga uzimate sa čašom vode i da ostanete dobro hidrirani tokom celog dana.

Kada uzimate kreatin, uverite se da unosite dovoljno tečnosti (na primer, 3 grama kreatin monohidrata u čaši vode ili pića po vašem izboru) i pijte najmanje 300-500 ml vode više nego inače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji