Bonapeti.rs»Saveti»Kako da izaberete boraniju?

Kako da izaberete boraniju?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako da izaberete boraniju?

Boranija je osnovno povrće koje se koristi u francuskoj kuhinji, iako potiče iz Južne Amerike. U salati ili pireu može biti fantastičan prilog.

Ovo povrće ima mnogo sorti koje se razlikuju po boji i teksturi. Takođe kombinuje u sebi mnogo nutritivnih prednosti.

Kako odabrati boraniju?

Postoje tri vrste boranije:

- francuska boranija;

- pljosnata boranija;

- duga boranija.

Francuska boranija je takođe poznata kao tanka sorta boranije.

Bez obzira na sortu, boranija treba da izgleda sveže, zeleno i besprekorno. Leto je njeno godišnje doba. Idealna boranija je tanka, dugačka i ujednačene, bogate boje. Mora biti čvrsta. Ne bi trebalo da ima mekih tačaka ili tragova promene boje.

Takođe treba da znate da što je veća, verovatno ćete imati više vlakana! Sveža zelena boranija je mekana. Ako je razbijete na dva dela, odmah ćete primetiti da voda izlazi iz mahune i zrna.

Ne bi trebalo da ima niti u njoj, kvalitetna boranija treba da bude čista kada se pokida.

Da biste iskoristili nutritivne prednosti, dobro skladištenje je neophodno! Boranija se može čuvati u frižideru 3 do 4 dana.

Preporučuje se da je umotate u vlažni papirni ubrus i da je čuvate do upotrebe. Ako nemate vremena da odmah skuvate čorbu od boranije ili boraniju sa mesom, razmislite o zamrzavanju ili konzerviranju boranije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni