Konzerviranje mesa je mnogo bolje od zamrzavanja, jer ovaj proces ne suši meso.
Osim toga, ovako kuvano meso ne zauzima dragoceni prostor u zamrzivaču i prethodno je kuvano, što vam omogućava da ga brzo i lako poslužite kada nemate mnogo vremena za pripremu večere.
Konzerva od domaćeg mesa može biti izuzetno zdrava, jer se meso u njoj sporo dinstano i izuzetno je mekano.
Ako ste skuvali meso zajedno sa kostima, tečnost u vašim konzervama će se pretvoriti u žele. Ako ste koristili samo komade mesa, tečnost će ostati bistra i neće se želirati. Ovo ne menja ukus mesnih konzervi pripremljenih na ovaj način.
Međutim, ne zaboravite da uklonite višak masnoće iz bujona i sa komada mesa - to može dovesti do neprijatnog mirisa u konzervama, pa čak i da postanu užegle posle nekog vremena.
Obično je za konzerviranje mesa tačan odnos otprilike 1/2 kg mesa po tegli od 1/2 litra. Međutim, sve zavisi od toga koliko će komadi mesa koje želite da sačuvate biti mali ili veliki.
Kada poređate komade mesa u teglu, potrebno je dodati vrući bujon. Tečnost može biti različita - goveđi bujon, svinjski, od piletine ili čak bujon od povrća. Obavezno aromatizirajte čorbu po svom ukusu - možete dodati sveže začinsko bilje, lovorov list, ruzmarin, biber ili čili.
Komentari