Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pileće meso u teglama za zimuPileće meso u teglama za zimu
01. okt.
Ostavljamo meso na 1 sat u hladnoj vodi, dok ne pobeli, posle se dobro ocedi. U velikoj šerpi se ugreva ulje na šporetu na drva i sipamo pileće meso iz tri-četiri puta da se prži sa svih strana....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Pileće meso u teglamaPileće meso u teglama
09. sep.
Tako konzervirano pileće meso u teglama je savršeno kako za direktnu konzumaciju nakon otvaranja tegle, tako i za jela sa piletinom, na primer pile sa krompirom tako što se dodaje tokom poslednjih 5 minuta od kuvanja....
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji ​​kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Pržena hrana je loša za vas, ako želite da smanjite telesnu težinu. Proces prženja dodaje dopunske kalorije u namirnice....
Zbog čega se kvasac ne aktivira?Zbog čega se kvasac ne aktivira?
02. januar
Jedan od najvažnijih koraka kod mešenja testa je aktiviranje kvasca. Suprotno uvreženom mišljenu, da je samo sveži kvasac živ, a da suvi nije, u stvarnosti nema takve stvari koja se označava kao neživi kvasac. Mnogi...
Zbog čega sočivo ne uzavire?Zbog čega sočivo ne uzavire?
07. jun
Sočivo je tradicionalno jelo koje je istovremeno ukusno i zdravo. Osim toga, ovo jelo se sprema izuzetno brzo i jednostavno što ga čini široko rasprostranjenim u svakom domaćinstvu. Iako ne iziskuje ogromne napore da se...
Zbog čega testo ne naraste?Zbog čega testo ne naraste?
06. maj
Zbog čega testo ne naraste? Ovo pitanje sebi postavljaju, ne samo domaćice-početnice, bez ikakvog iskustva u kuhinji, već i iskusni kuvari, koji su više puta pravili vazdušastu pogaču sa kiselim mlekom i traže razlog zbog...
Zbog čega kolač ne naraste?Zbog čega kolač ne naraste?
18. dec.
Svaka domaćica želi da pripremi lep i vazdušast kolač, kojim će obradovati porodicu. Ponekad se međutim desi da čak i kada potpuno ispratimo recept, kolačt ne želi da poraste i nije toliko kusan....
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih...
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog. Kao što verovatno znate, tarator...
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Ako i vi želite da smršate, preporučujemo vam da obratite pažnju na ovaj proizvod. pelta je niskokalorična hrana, ali s druge strane stvara sitost i idealan je proizvod ako ste na dijeti....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne. Ovaj metod kulinarske obrade omogućava vam da u voću sačuvate...
Domaće svinjsko meso u teglama (sazdrma)Domaće svinjsko meso u teglama (sazdrma)
07. feb.
Ostavite da se krčka nekoliko sati dok se meso ne skuva (ne kaplje sa kosti, već je jednostavno skuvano). Kuvane kosti izvadite i meso isecite na kockice, birajući crveno meso i samo malo masnoće da se prošara....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Dodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini. Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Ovde je u pitanju konzerviranje paradajza u teglama zapremine 800 gr (za kompot)....
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?
29. maj
Isprobajte i naše recepte za crvenu papriku, i to: - punjene suve paprike; - paprike u teglama; - i punjene pohovane paprike;...
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Ekstremno dinamičan i ubrzan svakodnevni život dovodi do stalnog umora i stresa. Svakodnevni nedostatak energije, depresija i kontrakcija mišića su manifestacije ovih stanja, ali je češće uzrok nedostatak magnezijuma...