bonapeti.rs»Saveti»Kako se frižider priključuje na vodu?

Kako se frižider priključuje na vodu?

Kako se frižider priključuje na vodu?

Ako stavite svoj novi frižider blizu mesta koje je zauzimao vaš stari i počnete da priključujete sve kablove, kako biste mogli da stavite hranu, koju ste izvadili iz svog starog frižidera u novi, postoji verovatnoća da ćete naići na mali problem.

Vaš stari frižider nije imao filter za vodu i prema tome niste sigurni da li imate vodovod za novi.

Dopremanje vodovoda do frižidera za napajanje njegovog ledomata i dispanzera za pijaću vodu je jednostavno. Ovo se obično radi sa fleksibilnim bakarnim cevima od 1/4 inča koji se uvijaju oko frižidera do najbližeg izvora vode i ubacuju se u vodovod pomoću sedla ili drugog spoja.

U današnje vreme postoje zgodne fleksibilne cevi od 1/4 inča za snabdevanje vodom dužine od 1 do 20 stopa koje mogu da se koriste, i zgodni fitinzi koji mogu da se montiraju gotovo svugde gde je postojeći zaporni ventil.

U većini slučajeva vodovod može da bude uključen od vodovoda iz kuhinjske slavine preko kuhinjskih ormarića i do frižidera. Ako nije moguće provući liniju kroz ormariće, možda ćete morati da provučete liniju kroz pod do mesta gde se nalazi frižider.

Fleksibilne cevi za snabdevanje vodom dostupne su ili od jake plastične najlonske mreže ili od pletenog čelika. Iako je pleteni čelik znatno skuplji, dodatna jačina koju pruža vredi investicije.

Može da bude malo nezgodno da premestite frižider kako biste stigli do vodovoda koji je oštećen, pa kupite najkvalitetniju cev za snabdevanje vodom koju možete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji