bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi mereng?

Kako se pravi mereng?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Početnik
6618412
Kako se pravi mereng?

Jedna od najpoznatijih metoda za pravljenje merenga je francuski meringue ili francuske puslice. Da bi se napravile, belanca se mute u tvrdi sneg sa šećerom u prahu ili granuliranim šećerom, a u nekim slučajevima se mogu kombinovati obe vrste šećera.

Još jedna dobro poznata vrsta merenga je italijanski mereng. U italijanskom receptu belanca se umute u gust sneg, pa se u tankom mlazu dodaje šećerni sirup uz stalno mešanje. Ova vrsta merenga je veoma pogodna za upotrebu čak i kada nije pečena.

Druga vrsta merenga, koji je takođe poznat je švajcarski mereng. U ovom slučaju, belanca i šećer se stavljaju u posudu koja se stavlja na ben mari ili, jednostavnije, na paru (posuda sa vodom se zagreva, a posuda sa smesom je uronjena u vodu). Mutite ručnim mikserom dok se ne zgusne i udvostruči zapreminu.

Zatim se posuda sa smesom ukloni iz posude sa vrelom vodom i smesa se muti dok se sve ne ohladi.

Da biste napravili italijanski mereng, biće vam potrebni belanci i šećer, ali u zavisnosti od toga koji je recept i za šta će se koristiti, može da sadrži i glukozu, vanilu ili druge arome.

Odnos belanaca i šećera je obično 1: 2, ali postoje recepti koji imaju manje šećera;

Nije neophodno koristiti termometar za pečenje, iako će vam sa njim biti lakše.

Šećerni sirup za ovu vrstu puslica je gotov kada dostigne temperaturu od 110-120 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji