bonapeti.rs»Saveti»Šta da jedete nakon konzumacije belog luka?

Šta da jedete nakon konzumacije belog luka?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
1251
Šta da jedete nakon konzumacije belog luka?

Beli luk je hrana koja upotpunjuje ukus brojnih recepata. U širokoj je upotrebi, jer daje specifičnu egzotičnost jelima i daje im odlične ukuse.

Ukus belog luka, međutim, košta nas gubitka svežeg daha nakon jela.

Dobra vest je da se ove neprijatnosti možete rešiti uz pomoć nekih proizvoda. Evo namirnica, koje su dobre nakon konzumiranja belog luka za bolji dah:

Povrće

Neko povrće ima sposobnost da apsorbuje miris belog luka. To su pečurke, limun, šargarepa i krompir. Nakon što pojedete beli luk, možete jednostavno pojesti jedno od ovih povrća. Odmah će apsorbovati miris belog luka i vratiti svežinu u usta.

Zeleno lisnato povrće je takođe efikasan alat u borbi protiv lošeg zadaha. Takvi su kodrijander, peršun, sveža menta. Za tu svrhu dovoljno je pojesti samo jedan njihov list i otklonićete neprijatnost neželjenog daha u ustima.

Menta

Čaj od mente je još jedan lek koji može da eliminiše osećaj belog luka u ustima. U tu svrhu možete napraviti 1 šolju čaja za piće posle jela. Za kratko vreme osetićete kako će vam dah biti značajno osvežen.

Žvakaća guma

Ako ste pojeli nešto ukusno sa belim lukom, žvakaća guma je dobro poznati metod borbe protiv neželjenog zadaha. Nakon jela, potrebna vam je jedna žvakaća guma i dah će vam se značajno poboljšati ako jedete supu od belog luka ili hleb sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji