Bonapeti.rs»Saveti»Šta možete da napravite od kora za lazanju osim lazanje?

Šta možete da napravite od kora za lazanju osim lazanje?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
271266
Šta možete da napravite od kora za lazanju osim lazanje?

Lazanja je jedno od najpoznatijih italijanskih jela, koje je ujedno i jedna od najstarijih testenina u svetu testenina. Danas lazanja ponovo zauzima ključnu ulogu u kulinarstvu zbog svog prepoznatljivog ukusa i bogate strukture.

Recept se obično povezuje sa korama za lazanju, koje su najvažniji element njihove pravilne pripreme. Osim lazanje, međutim, kore su savršeno prikladne za pravljenje drugih inovativnih jela.

Evo najboljih ideja za recepte sa korama za lazanju.

Supa sa korama za lazanju

Možete napraviti ukusnu supu od testenina po vašem izboru sa korama za lazanju. Da biste to uradili, sipajte vrelu vodu u poseban lonac, a zatim dodajte malo soli i maslinovog ulja. Maslinovo ulje je potrebno da bi se sprečilo lepljenje kora. Zatim ih izlomite na trouglove i stavite da se kuvaju oko 6-8 minuta. Nakon toga ih izvadite iz vode i iscedite. Zatim dodajte gotovu supu korama.

Pica sa korama za lazanje

Ovo je još jedna inovativna ideja koja će u najboljem svetlu pokazati kvalitete ukusa kora za lazanju. Recept uopšte nije komplikovan, osim što se testo zamenjuje korama.

Rolati sa korama za lazanju

Rolati od kora za lazanju su ukusna ideja, u koju možete uneti dozu inspiracije. Da biste to uradili, možete pripremiti kore poput kanelona, pa smesu da filujete i pokrijete. Počinjete da motate rolate i stavite ih da se peku. Na kraju, možete ih kombinovati sa ukusnim sosom.

Isecite ih u salatu

Seckane i skuvane kore za lazanju savršen su dodatak zelenim salatama. Obavezno poprskajte balzamiko sirćetom, rendanim parmezanom. Dobar dodatak su masline ili kapari.

Ako i dalje želite da napravite lazanju, pogledajte savršene recepte za:

- lazanja sa pečurkama;

- lazanja Bolonjeze;

- lazanja sa spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji