Postoji mnogo različitih načina da se pripreme punjene paprike, ali klasični je sa mlevenim mesom, pirinčem i začinima. Ove paprike su toliko ukusne da se praktično tope u ustima.
Ovo su verovatno neke od najukusnijih punjenih paprika. Potrebno im je malo vremena i truda da se pripreme i potpuno su vredne toga. Zato je ovo jelo omiljeno kod mnogih naših meštana i redovno se nalazi na tradicionalnoj trpezi.
Postoji nekoliko stvari koje ove punjene paprike čine tako ukusnim.
Prvi su začini. Začini za punjene paprike su veoma važni. Mogu biti kombinacija soli, bibera, celera, kumina, mirođije i slatke aleve paprike. Kod nas se redovno dodaje i čubar, možda piskavica. Izbor je na vama!
Druga je kombinacija mlevenog mesa od svinjetine i govedine. Svinjetina čini ukus punjenja bogatijim i sočnijim.
Treće, to je obilje luka. Luk dodaje slatkoću i veoma pikantan ukus.
Sastojci za nadev punjenih paprika se prethodno dinstaju u tiganju, što ih čini veoma ukusnim.
Na kraju, punjene paprike se polako kuvaju satima. Ne preporučuje se da požurujete proces kuvanja. Potrebno im je vreme u pripremi.
Glavne stvari koje su vam potrebne za pravljenje punjenih paprika su mlevena govedina i svinjetina, luk, šargarepa, mladi beli luk i beli pirinač. Dodajte malo ulja za kuvanje (maslinovog) za više ukusa.
Takođe pogledajte ove ukusne predloge za:
- punjene paprike bez mesa;
- punjene paprike u sosu.
Komentari