Bonapeti.rs»Saveti»Kako da ispečete indijski orah?

Kako da ispečete indijski orah?

MarianeMariane
Džedaj
1461194
Kako da ispečete indijski orah?

Indijski orah je jedan od najukusnijih orašastih plodova. Biljka indijski orah je zimzeleno drvo poznato i kao indijski kikiriki ili indijski kašu. Zanimljiv detalj je da orasi koje toliko volimo zapravo ne rastu unutar ploda indijskog oraha – tzv. jabuka od indijskog oraha, već na vrhu te jabuke.

Jezgra indijskog oraha, koji se kod nas obično služi kao predjelo za visokoalkoholna pića, umotani su u dvostruku ljusku (telo), ​​koja sadrži alergen – anakardičnu fenolnu kiselinu. Na sreću, ona se narušava pravilnim pečenjem indijskog oraha.

Preporučuje se da se indijski orasi peku na otvorenom, jer proces pečenja oslobađa dim koji sadrži uruziol, što može izazvati teška stanja koja su opasna po život.

Kod nas su indijski orasi dostupni gotovi pečeni i sirovi, u obliku oljuštenih oraha.

Sirovi indijski orasi mogu se relativno lako peći u rerni ili u mikrotalasnoj pećnici.

Sirovi indijski orasi se malo navlaže, posipaju solju i peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, mešajući orahe svakih 5-6 minuta. Vreme pečenja indijskih oraha u mikrotalasnoj rerni na 800 W je oko 3,5 minuta, uz mešanje svakog minuta.

Osim što je ukusno predjelo za viski, indijski orah se može koristiti i za pripremu raznih jela. Recepte za pravljenje deserta od indijskih oraha ili sir od indijskih oraha možete pronaći na našoj veb stranici.

Takođe naučite za šta je dobar indijski orah, kako da napravite mleko od indijskog oraha.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji