Ako želite da napravite čizkejk, ali ne znate kako da napravite podlogu ili tačnije koru za njega - onda je ovaj savet za vas.
Kako napraviti savršenu koru za čizkejk
- Sigurno znate da su za pravljenje podloge za čizkejk potrebni keks i maslac. Ako imate kalup za torte širine 20-22 cm, biće vam potrebno oko 240 g keksa i oko 125 g mekog maslaca;
- Preporučljivo je koristiti čajni keks, jer se vrlo lako samelje ili drobi. Ako ne možete da pronađete čajni keks, možete koristiti obični, on će isto tako dobro raditi;
- Drugi važan sastojak koji treba da koristite da biste dobili savršen rezultat je maslac. Maslac koji koristite treba da bude topao, čak i vruć, ne samo mekan;
– Postoji nekoliko procesa za pravljenje kore za čizkejk. Prvo, kao što smo rekli, keks koji ćete koristiti mora biti mleven ili vrlo fino izmrvljen;
- Zatim morate dodati maslac i vrlo pažljivo ga pomešati sa keksom. Količina maslaca je relativna jer zavisi od toga koliko će maslaca upiti keks;
- Kada stavite maslaca koliko vam je potrebno, dobijate homogenu podlogu za čizkejk koji možete vrlo lako da rasporedite u kalupu koji ćete koristiti. Ako je maslaca manje nego što bi trebalo, kora se mrvi. S druge strane, ako stavite više maslaca nego što je potrebno, to će uglavnom učiniti kore lakšim za rad, ali će vam onda stvarati probleme;
- Kada u kori ima manje maslaca nego što je potrebno, kao što smo rekli, ona postaje mrvičasta, ali i kada pokušate da ga isečete, imaćete problema jer nećete moći da isečete lepe komade. Ako preterate sa maslacem, to pomaže da kora dobije idealan oblik, ali naknadno ne dozvoljava da se keks natopi kremom, a to će dovesti do veoma neprijatne tvrdoće kore;
- Ako imate sreće i stavite pravu količinu maslaca, imaćete savršenu podlogu za čizkejk, koju možete iseći na savršene komade i imati domaći čizkejk, koji se topi u ustima.
Koristite naše savete kada pripremate svoj omiljeni:
- čizkejk od borovnice;
Komentari